Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Като знам какво ше се случи, ако това се реализира, предпочитам алфа ромео да фалира и да изчезне, отколкото като се кача в най-новия модел на алфа да седна на седалка от голф, ама с логото на алфа, да хвана волана на същия голф, ама с грижливо сложена емблема на алфа (и на VW и на алфа емблемите са кръгли, така че още по-лесно ще сменят логото) и да запаля VAGинджийския двигател, нямащ нищо общо с марката, който двигател носи толкова радост от шофирането, колкото Toyota Prius...
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

• Нищо лично, ама VW e с пъти повече продажби....не че съм им фен, не ме разбирай погрешно, ама е тъпо да се плюят така поименно другите марки....

Алфата си е хубава кола, ама е по-нестандартна...нещо като Ферари. За мен Алфа Ромео е ефтино Ферари. За мен Алфа Ромео не е семейна кола, ами автомобил за приключение. С БМВ-то само се возя, ама няма тръпка, колкото и да върви. А с Алфата ми, макар, че беше най-слабия модел и модификация ми беше много адренали, дали заради набирането, дали беше заради характера на оса, дали заради винаги съществуващата опция да загасне на пътя....
      Както казах Алфата е нестандартна марка леки коли, а те не бележат големи проценти продажби на пазара. Именно затова някоя по "голяма риба" ще я отнесе т.е. купи и преправи, така че да си избие парите от инвестицията, дори и да спечели. Т.е. щем нещем Алфа скоро ще бъде собственост на някои от дърварските концерни и ще бъде "подърварена" подобаващо
      In God we trust, all others pay cash.
      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

• Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
        Нищо лично, ама VW e с пъти повече продажби....не че съм им фен, не ме разбирай погрешно, ама е тъпо да се плюят така поименно другите марки....

Алфата си е хубава кола, ама е по-нестандартна...нещо като Ферари. За мен Алфа Ромео е ефтино Ферари. За мен Алфа Ромео не е семейна кола, ами автомобил за приключение. С БМВ-то само се возя, ама няма тръпка, колкото и да върви. А с Алфата ми, макар, че беше най-слабия модел и модификация ми беше много адренали, дали заради набирането, дали беше заради характера на оса, дали заради винаги съществуващата опция да загасне на пътя....
        Както казах Алфата е нестандартна марка леки коли, а те не бележат големи проценти продажби на пазара. Именно затова някоя по "голяма риба" ще я отнесе т.е. купи и преправи, така че да си избие парите от инвестицията, дори и да спечели. Т.е. щем нещем Алфа скоро ще бъде собственост на някои от дърварските концерни и ще бъде "подърварена" подобаващо
        Не че и аз не съм песимист като тебе, ама не ми се вярва да вземат Алфа, защото просто не виждам къде ще я позиционират в продуктовата си гама претруфена от 51 модела базирани на ГоУф плаформата. Имам само на идея че може да я бутнат под крилото да Порше за да не се излагат с бегачки комби, както вече направиха.

А VW вярно че продават доста, но вече е мит това че са здрави коли, и остава вече че не само не са здрави ами са и скучни. Да не говорим, че имам моменти в който подръжката на едно Ауди надмина Мерцедес...

П.С. А аз какво да кажа като карам 1,7 осичка и даже си мисля че става и за семеен автомобил и се возим с него по цял ден, само трябва да се свикне с темперамента.
        145 1.7 16V Boxer

Comment

• Отново ще кажа ПРОДАЖБИТЕ зависят най-вече от ПАЗАРА и продукта. Алфа Ромео в момента се продава само в Европа. Няма как да се конкурира с марка, която се продава НАВСЯКЪДЕ по света.
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            Отново ще кажа ПРОДАЖБИТЕ зависят най-вече от ПАЗАРА и продукта. Алфа Ромео в момента се продава само в Европа. Няма как да се конкурира с марка, която се продава НАВСЯКЪДЕ по света.
            +1 съгласен, а пазара в момента в Европа е най пренаситеният, може би след американския.
            145 1.7 16V Boxer

Comment

• Каква е идеята, че ФауВе продава повече коли от Алфа? Като се търсят повече са по-добри ли?! Няма много логика. Ферари са продали за 2010 год. цели 6 573 коли в цял свят и това даже е абсолютен рекорд в историята на марката. Щом не се харчат много значи не са хубави сигурно.
              2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Каква е идеята, че ФауВе продава повече коли от Алфа? Като се търсят повече са по-добри ли?! Няма много логика. Ферари са продали за 2010 год. цели 6 573 коли в цял свят и това даже е абсолютен рекорд в историята на марката. Щом не се харчат много значи не са хубави сигурно.
                Прав си, колега като сравняваш Алфа и Ферари. И двете марки са собственост на ФИАТ, и двете се продават в почти еднакви бройки - за огромно съжаление. Но това са единствените прилики. Алфа от десетки години няма реномето на Ферари, а и качествата им. Политиката на ВАГ, от друга страна, е много агресивна, запълват абсолютно всички възможни пазари с автомобили от всички класове. И за съжаление е напълно възможно да постигнат целта си да станат най-големия производител. Алфа нямат модели, нямат маркетинг, нямат пазари. ФИАТ нехае за Китай или просто няма сили за там в момента. Само един дизайн не продава - примери много. Даже в самата ВАГ. Ако сравним голф със Леон, втория печели категорично по красота, като техника са отвратително близки, но като продажби голфа бие с много обиколки.
                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 22:29.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Викам да сменя малко до болка познатата тема за "упадъка" на марката ни с една мноооо фетска новина!!!

Промо видео на Alfa Romeo 4C

Идва догодина със средноразположен 1.8-литров двигател, генериращ над 200 к.с.
                  Италианците разпространиха официално промо видео на Alfa Romeo 4C - модел, създаден по класическата формула за италиански спортен автомобил - две места, леко купе, задно задвижване и централно разположен двигател, опаковани с италианска страст, който ще стъпи на пазара през 2012 година.

Колата ще използва карбоново шаси и средноразположен 1.8-литров бензинов двигател с принудително пълнене, вероятно аналогичен с познатия от Giulietta QV - 1750 TBi турбо бензинов двигател с директно впръскване на горивото. Мощността му ще бъде около 200 к.с., които ще се предават към задния мост посредством трансмисия с два съединителя "Alfa TCT".

Предварителните данни сочат, че за ускорението от място до 100 км/час ще са необходими под пет секунди, а максималната скорост на движение ще достига 250 км/час.

Моделът ще стъпи на територията на Европа и САЩ почти едновременно. Отвъд океана Alfa Romeo 4C ще се предлага в новите шоуруми на Fiat, също като пожъналия сериозен успех там - Fiat 500.

Предшественикът на Alfa Romeo 4C - 8C Competizione също се предлагаше в САЩ, но чрез дилърите на Maserati, като реализира общо 119 продажби - 84 купета и 35 роудстъра.

http://www.automedia.bg/news/article_13730.html
                  SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                  SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                  SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

• ебаси...само 1750 ТБ ли ще халнат вътре?!?!? някакво извращение няма ли да има? В САЩ като чуят 1,8 и ще се смеят с глас! Ходи им обяснявай че е лека и всичко останало....

Comment

• Aбе те нека го направят толкова леко и с тази визия с показатели за ускорение близки до порш и ферари - пък като изреже 6-7 литровите им лами ...да видим дали няма да се продава. Все пак и в САЩ бензинеца поскъпна доста

Почвам да пестим от закуски за 4Ц - дано не се издънят талянците !
                      Last edited by BatVas; d.m.y г., 13:46.
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                        В САЩ като чуят 1,8 и ще се смеят с глас!
                        Там само 6 литрови пикапи карат за да могат да си качват по някой Фиат 500 или 4ц отзад. Цък

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:25 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                        И двете марки са собственост на ФИАТ, и двете се продават в почти еднакви бройки - за огромно съжаление.
                        112 000 бр. продава Алфа за 2010.
                        Ако броим и продажбите на тениски са по равно.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

• При 300 милиона население 500 коли са.....смешен процент.

Айдееее изгорехме с наследник на 166-цата:

http://www.automedia.bg/news/article_13758.html

....Бъдещият седан на Maserati, е бил първоначално замислен като флагман на Alfa Romeo, но в последствие тези планове са се променили, заради по-голямата известност на марката Maserati в световен мащаб, твърди Automotive News....
                          Last edited by bouncer; d.m.y г., 15:37.

Comment

• Дам сигурен съм ,че 1,8 мотор има близки показатели на този на ферари,мазерати или ламбо. Грозна работа на това купе, неможе да се гавриш с двигател като за прахосмукачка. Е те тука американците трябва да се намесят и да боднат нещо мощно с доста нютончета.

Иначе скоро време ще има..Алфа ромео ли? Това не беше ли банка (примерно).

Недопустимо е на кола от ранга на 8ц емблемата да е избеляла и да прилича на гъз. В Берлин видях 8ц конвъртъбъл с избеляла емблема. Аз ако бях на собст веника челно ще им я засиля цялата кола през прозорците на шоурума.
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi
                            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                              Дам сигурен съм ,че 1,8 мотор има близки показатели на този на ферари,мазерати или ламбо. Грозна работа на това купе, неможе да се гавриш с двигател като за прахосмукачка. Е те тука американците трябва да се намесят и да боднат нещо мощно с доста нютончета.

Иначе скоро време ще има..Алфа ромео ли? Това не беше ли банка (примерно).

Недопустимо е на кола от ранга на 8ц емблемата да е избеляла и да прилича на гъз. В Берлин видях 8ц конвъртъбъл с избеляла емблема. Аз ако бях на собст веника челно ще им я засиля цялата кола през прозорците на шоурума.
                              Най-легендарните модели на Алфа са с малък двигател и леко купе. За това казват , че тази кола 4Ц е завръщане към традициите на алфа. GTA, GTAm - 1300 до 1600 см3
                              Съветвам хората предубедени към малки двигатели на леко купе да разгледат внимателно следния линк:
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43336
                              Last edited by BatVas; d.m.y г., 17:35.
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                                Дам сигурен съм ,че 1,8 мотор има близки показатели на този на ферари,мазерати или ламбо. Грозна работа на това купе, неможе да се гавриш с двигател като за прахосмукачка. Е те тука американците трябва да се намесят и да боднат нещо мощно с доста нютончета.
                                Колеги, какви са тия глупости, има си хас да сложат в това леко купе 200кг двигател, много си е удачен турбо мотора. Колата тежи 2 пъти по-малко от 159-ка, а е с един от най-хубавите и мотори Не виждам какво под 300 коня ще и се опъне
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X